Werkgeversverklaring

Een werkgeversverklaring heb je (vaak) nodig wanneer je een hypotheek aanvraagt. Deze werkgeversverklaring wordt afgegeven door je huidige werkgever en geeft duidelijkheid aan de hypotheekverstrekker over je inkomenssituatie en je dienstverband.

Wat staat er in een werkgeversverklaring?

In een werkgeversverklaring staan onder andere je jaarinkomen en welk dienstverband je hebt (tijdelijk of vast). Daarnaast staan er persoonlijke gegevens in zo’s bestand en een eventuele lening die loopt via je werkgever.

Zorgvuldig invullen

Het is belangrijk dat deze verklaring netjes en volledig door je werkgever wordt ingevuld. Dit gaat nog weleens mis (meer dan de helft wordt afgekeurd!) en banken zijn vrij streng bij het controleren van deze verklaringen. Veel gemaakte fouten zijn:

  • Niet alle velden zijn ingevuld
  • Niet alles is door dezelfde persoon of met dezelfde pen ingevuld
  • Correcties op het formulier zijn niet toegestaan
  • Er mist een bedrijfstempel of KVK nr. van het bedrijf

Let dus bij het aanvragen op bovenstaande zaken.

Intentieverklaring?

Heb je nog geen vast contract? Dan moet je naast een werkgeversverklaring ook een intentieverklaring laten invullen door je baas. Met deze intentieverklaring laat je werkgever zien dat ze (bij gelijke omstandigheden) je op den duur in vast dienst willen nemen. Dit is voor de bank de zekerheid dat je de maandlasten kunt blijven betalen.