Huidige hypotheekrente

Hoeveel bedraagt de huidige hypotheekrente? Bij een hypotheek dien je altijd rente te betalen. Je gaat immers een lening aan. Maar hoeveel is deze rente nu eigenlijk en hoeveel betaal je nu in de praktijk per maand?

Factoren hypotheekrente

Er is niet één standaard hypotheekrente welke aangehouden wordt. Welke factoren spelen dan wel een rol bij de bepaling van de hypotheekrente? Allereerst verschilt het per aanbieder. Daarnaast is het afhankelijk van de heersende rente en speelt de zekerheid een rol. Welke zekerheid heeft een aanbieder dat de hypotheek (volledig) terug betaald kan worden? Ook spelen politieke onrust mee op bijvoorbeeld de onroerend goed markt. Onrust kan leiden tot een hogere rente. In tijden van een recessie zal de rente ook hoger worden.

Actuele rente

Hieronder vind je een globaal overzicht van de actuele hypotheek rentes. De gegeven rentes gelden voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. De rentes zijn historisch laag en veranderen regelmatig. Natuurlijk dien je niet enkel naar de rente te kijken. Neem contact op met de diverse aanbieders en kijk wat voor jouw situatie de beste oplossing is en waar je het beste gevoel bij hebt.

Variabele rente met NHG: vanaf 2%
1 jaar rentevast met NHG: vanaf 1,9%
10 jaar rentevast met NHG: vanaf 2,45%
20 jaar rentevast met NHG: vanaf 3%

Laatste update: maart 2015.
Rentes veranderen dagelijks. Informeer bij je hypotheekadviseur over de actuele rente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*