NHG Garantie

NHG staat voor: “Nationale Hypotheek Garantie”. Met een NHG sluit je op een veilige manier een hypotheek af. De geldverstrekker wordt hiermee verzekerd dat de hypotheek altijd wordt afbetaald. Mocht je dus in de financiële problemen komen, dan kan de NHG bijspringen.

Hoeveel mag je lenen?

Bij de aankoop van een woning kun je in aanmerking komen voor de NHG-garantie. Hierbij is er echter wel een voorwaarde. De totale aankoop van een woning mag maximaal € 265.000,- zijn. Het bedrag mag dus nooit hoger zijn dan dit vastgestelde bedrag. Hieronder vallen dus ook de extra kosten als afsluitprovisie, overdrachtsbelasting en meer. Voor meer actuele informatie kunt u kijken op de offciciele site van de NHG. De maximale koopsom voor een nieuwbouw huis of bestaande woning is vastgesteld op 250.000 euro. Daarnaast betaal je eenmalig een vast bedrag voor het afsluiten van de NHG. Dit bedrag is vastgesteld op 1% van de totale koopsom.

Grens van de maximale NHG hypotheeksom

De afgelopen jaren ging de maximale hypotheeksom steeds verder dalen. De NHG komt op deze manier voor minder hypotheken in aanmerking. Bekijk hieronder de ontwikkeling van het huidige jaar en de toekomstige jaren:

  • Per 1 juli 2014: € 265.000
  • Per 1 juli 2015: € 245.000
  • Per 1 juli 2016: € 225.000
  • Per 1 januari 2017: € 245.000

Voorwaarden

Wanneer je in aanmerking wilt komen voor de NHG garantie is het belangrijk dat je voldoet aan een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden kun je op je gemak nalezen in een PDF welke is uitgegeven. Download de NHG voorwaarden.

De belangrijkste voorwaarden heben wij hier voor je opgesomd:

  • Hypotheekbedrag maximaal 265.000 euro
  • Indien je niet beschikt over de Nederlandse nationaliteit, dien je een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd te hebben
  • Aan de hand van je salaris wordt gekeken of je in aanmerking komt, tevens dient er een werkgeversverklaring te worden ingevuld
  • Je gegevens worden gecontroleerd bij het BKR in Tiel
  • Bij een bestaande woning dient er een taxatierapport te worden opgesteld

Tot slot is het handig om te weten dat je bij iedere geldverstrekker of hypotheekadviseur de NHG garantie kan afsluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*