Aflossingsvrije hypotheek

Je wilt geen maandelijkse hoge lasten hebben? Dan is de aflossingsvrije hypotheek de juiste keuze! Je lost hiermee namelijk niet af op de hypotheek. De enige kosten die je kwijt bent is de rente. Het voordeel van deze hypotheek is dat je maximaal van de fiscale aftrek kunt profiteren. Het aantal jaren dat u maximaal kunt profiteren is dertig (30) jaar.

Geen aflossing

Je lost deze hypotheek niet af. Dit betekent dus automatisch dat je aan het eind nog een hypotheekschuld hebt. Je kunt deze schuld op dat moment aflossen door bijvoorbeeld het verkopen van je huis. Daarnaast kun je ook het bedrag aflossen door een opgebouwd kapitaal. Dit kapitaal kun je verkregen hebben door beleggen of sparen. Natuurlijk kan het ook geld zijn wat je hebt opgebouwd door een eigen onderneming.

Het komt vaak voor dat de aflossingsvrije hypotheek in combinatie met een andere hypotheekvorm wordt afgenomen. Aangezien je kapitaal wil opbouwen is dit dan ook een logische keuze. Als je eigen geld inlegd is het ook interessant om hiervoor te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een spaarhypotheek of een beleggingshypotheek. Deze vorm heeft als voordeel dat de rente en fiscale aftrek gedurende de gehele looptijd gelijk blijft.

Voordelen

  • Je profiteert maximaal van de fiscale mogelijkheden.
  • Je betaalt geen aflossing, alleen hypotheekrente.

Nadelen

  • Hypotheek niet is afgedekt door aflossing of een aflossingsverzekering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*