Duitse hypotheek

Een Duitse hypotheek is een nieuwe hypotheekvorm. Deze vorm wordt aangeboden sinds 12 juli 2013. Achter deze hypotheek zitten meerdere Duitse banken. Dankzij een samenwerking van deze regiobanken kunnen ze een aantrekkelijke rente aanbieden. In Duitsland is er veel meer concurrentie, aangezien er meer aanbieders zijn. In Nederland wordt de markt gedomineerd door eigenlijk drie banken: De ABN AMRO, ING en de Rabobank.

Strengere eisen

Het klinkt allemaal wel mooi, een lage rente. Daartegenover vragen de banken ook wel wat. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar je persoonlijke omstandigheden. Heb je een vast contract en wat eigen geld? Dan ben je welkom. Heb je een tijdelijk contract, dan is een Duitse hypotheek niet voor jou geschikt. Verder kun je alleen kiezen voor een 10 jaar rentevasteperiode. en moet je annuïtair aflossen. Zodra je met pensioen gaat moet bovendien je volledige hypotheek afbetaald zijn.

Niet voor iedereen, wel positief

Zoals je gelezen hebt is deze vorm niet voor iedereen geschikt. Gelukkig zijn er nog genoeg andere alternatieven. Kies voor een voordelige aanbieder en kijk goed rond. Deze nieuwe vorm is positief te noemen voor de Nederlandse markt. Immers als er goedkopere hypotheken op de markt komen, komt er meer concurrentie en zullen de Nederlandse banken alles er aan doen om ook hun rentes aantrekkelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*